Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 10:12 - Илюминати и Ню Ейдж
Автор: kobolg Категория: Други   
Прочетен: 4725 Коментари: 0 Гласове:
2



Връзките на "Ню Ейдж" с илюминатите са очевидни.
Ето трите кита на двете движения.
(1)"Ред на любовта" или(2) "Нов световен ред"(Нов световен ред на любовта). Под тези думи се крие диктатурата на илюминатската върхушка.
"Ред на любовта " илюминатите заимстват от йезуитите - това е абсолютното господство на католическата църква и папата. Възраждане на Средновековието. Тотален контрол на църквата над светския, духовния и интелектуалния живот на обществото. Всичко трябвало да бъде подчинено на църквата. Постигането на тази цел - "Редът на любовта" става без оглед на средствата. Каква е любовта при този "Ред на любовта" може да покаже инквизицията...
Йезуитите са създадени в периода на отслабването на властта на католическата църква и се опитват да възстановят средновековното й влияние.
Илюминатите заимстват тези идеи като заменят църквата със себе си. Освен това илюминатите предвиждали премахване на частната собственост, но не защото били комунисти, а защото искали абсолютна власт както султана в спахийска Турция или императора в дворянска Русия. Целта била държавните служители,а и всички да са тотално зависими от властта (на илюминати). Частната собственост давала някаква независимост.
По-късно илюминати ще превърнат комунизма в догматизирана религия и ще го използват за постигане на целите си. В СССР нямаше комунизъм. Това бе Новия световен ред на илюминати. Илюминатския НСР включва диктатура и опиум(религия) - "любовта"
Защото целта на илюминатите от СССР като Ленин и Сталин бе неограничена власт и злоупотреби с власт. Те не се бореха за благото на народа, а за завладяване на света.
За това и не само не се стремяха към повишаване благосъстоянието на народните маси но и към неговото ограничаване.
Това добре е описано в 1984 на Оруел.
Илюминатите се страхуват, че повишаване на благосъстоянието ще доведе до повишане на общата култура, на образованието, мислението и осъзнаването на масите. А това е нежелано от илюминатите, защото по-будните хора се манипулират по-трудно.
На Запад се води целенасочена политика на затъпяване на народа. Там нивото на куlтурата и масовото образование не са високи.
За това в СССР поддържаха народа на минимално ниво благосъстояние.
За щастие не всички комунистически лидери споделяха възгледите на съветските си колеги. Така нашия Тодор Живков не следваше руската политика и се грижеше за всестранно подобрение положението на народа.
Погрешността на тази политическа линия на СССР бе доказана от провала му.

Точно отношението към собствеността противопостява илюминати на масони. Последните са буржоазно движение и се борят за установяване на плутокрация, финасова олигархия, прикрита с илюзорна буржоазна демокрация. (САЩ е най-добрия пример за това) Иначе илюминати заимстват доста от масоните и някои илюминатски движения се сближават с масонството, като се отказват от дъжавната собсвеност в полза на частната.
Едни от тези буржоазни илюминати създават нацизма.
След провала на амбициите на съветските илюминати те просто приеха западния масонско-илюминатски модел и се вляха в редиците на западните си колеги. Така оставиха комунизма и прегърнаха капитализма.

Третия фундамент освен диктатура(НСР) и опиум("любов")  е окултизма, мистицизма. Той е съмнителен и е основно за контрол над последователите в самото движение - тоест става дума за опиум за вътрешна употреба. Масонството - опиум за богаташи
Масовата религия е опиум за народа. Езотеричните религии са опим за определена група хора.
В древността чрез лъжите на религията жреците манипулирали не само народа, но и светската аристокрация. Например египетските жреци усмели да покорят на духовната си власт дори фараоните и сложили светската власт под свой контрол.
Днес сред буржоазията се ширят подобни учения подчиняващи я на интересите на група шарлатани. Масонството е едно от главните. Систена от степени на вътрешна духовна власт и "посветеност". Тайни "знания" с които се мамят по-нискостоящите да служат на по-горната степен "посветени". Всъщност посвещават се в по-горна степен само достатъчно монумулируемите или безкруполни хора които ще служат на с-мата и тайните духовни господари - Тайното правителство(нарищано още Синедрион) на масоните.
Пример как масоните били манипулирани от хитър шарлатанин използвал нездравия им интерес към окултното е Жозев Балзамо. Той използвал химичен трик да позлати железен пирон(в разтвор на златна сол) и ги лъжел че го превръща в злато с алхимия.
Подобни измами били и другите му номера. Окултизмът е удоно поле за измамниците и там се шири шарлатансвото.
Целта на масонството е да се манипулират богатите и блиятелни хора и да се използват да служат на интересите на група хитреци. Така дори националната буржоазия може да бъде накарана да работи срещу собствените си интереси в полза на чужди.
Това улеснява империализма и концетрацията на капитала в световен мащаб. С други думи масонството ускорява този процес и също подчиняването на капиталистите на по-едрите капиталисти.
По-тези причини масонството и сродните му движения са естествен закономерен продукт на капиталистическата система.


Тези три кита на илюминатите: НСР, опиум "любов" и окултизъм са характерни и за "Ню Ейдж", дъщерно движение на илюминатите. (впрочем хипитата са съдадени също от илюминати за да заблудят младежта да не се бори за свобода и правда т.е. да не се бунтува срещу тяхната власт)
Ню Ейдж движението издава че илюминатите, управляващите света, са сключили сделка с недобронамерени космонавти. Космонавти, които искат да завладеят Земята. Космически конкистадори. http://kobolg.blog.bg/drugi/2011/02/08/niu-eidj-sa-vrag-na-zemnoto-chovechestvo.681899

Тази сделка не е от вчера. Например мормоните, които са тясно свързани с масони и илюминатите имат сходно с Ню Ейдж учението. Само дето космонавтите са наричани богове. Все пак мормоните са от 30те на 18век. Там има основните постулати на Ню Ейдж - русокосата "висша раса" космонавти - нефити (от нефилими), "Централното слънце", "евакуацията" на "избраните" и изтреблението на останалите.
Те са староилюминатска версия. Модернизирана или осъвременена версия на илюминатите е Ню Ейдж.
Централното слънце на Галактиката заема централно място в митовете на нео-илюминатите "Ню Ейдж" и мормони. Те го наричат Колоб. Тези митове се основават на казаното им от НЛО астронавтите.
Очевидно не са разбрали и не разбират разказите на космонавтите тъй като астрономите, астрофизиците знаят че в центъра на Галактиката има Черна дупка - колапсар. Черната дупка е гравитационен колапс на звезда(слънце).
Очевидно не е  Колоб, а колапс.
НЛО астронавтите, дошли от бъдещето, действително идват от Черна дупка - колапсар тъй като гравитацията й променя времето около нея.
Предвид липсата на основни знания по физика, астрономия и др. илюминатите са ненадежден източник на информация.





Тагове:   масони,   Илюминати,   Ню Ейдж,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kobolg
Категория: Други
Прочетен: 45681
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930